Hurricane Sandy...

Kan glatt meddela att orkanen Sandy nu har passerat! Vi hade väldig tur här i Boston och fick en väldigt mild version av stormen. Det blåste på ordentligt och regnet öste men skadorna nu i efterhand är ändå ganska minimala, iallafall där jag bor. 
Var ganska spöklikt när jag gick ut igår kväll, stormen hade lugnat sig men det såg typ ut som ur I am legend eller nåt liknande, gatorna var nästan helt tomma, det var nån taxibil ute. Gatorna var fyllda med hur mycket löv som helst och stora grenar låg här och där.. Stora vattenpölar. Och allt som hördes var ljudet av sirener.. Lite läskig syn.. Det var för mörkt för att fånga det på bild tyvärr, och idag har dom varit snabba och städat bort det mesta innan jag hann fota. 

Vi hade som sagt väldigt tur, i NYC var det inte lika tursamt. Det är verkligen fruktansvärda bilder man får se på nyheterna nu. Som tur är så var dom ju noggranna med att evakuera så det var ju inte så många dödsfall som det kanske kunde ha blivit men skadorna på folks hem och fastigheter kan ju ingen skydda sig mot.. Galet vilken makt vädret har. Tänker också på de hemlösa. Det finns såå många hemlösa här i Boston, och förmodligen i NYC också. Vad gör dom när det kommer en orkan liksom? Kära nån alltså.

Något jag tänkte på igår och verkligen inte gillade när jag tittade på nyheterna på tvn här igår var att de gjorde det nästan till en show liksom. Det var trailerröster och dramatisk musik precis som om att det var en film, samtidigt som de visar hur tusentals människors hem var förstörda och under vatten.. Jag fattar att kanalen måste locka tittare för att tjäna pengar, men detta tycker jag är konstigt.  

Jaja, tankar och böner till alla människor i NYC och andra drabbade ställen iallafall. 

Halloween

Kära läsare........

Hart hört att det snöar hemma i Sverige?? jaa hörni ... här är det typ sensommar.. 15 grader varmt.. solen skiner och fåglarna kvittrar.. nästan iallafall.. ;) haha. men hösten har faktiskt kommit hit och träden är vackra. 


Snow or no snow, spännande är det att bo här i Boston iallafall måste jag säga. Nu är det dags för midterms nästa vecka! Jag har ett avklarat, 7 to go... ;) hehe. + en audition också!  Väldigt intensivt men men. Så ni får hålla tummarna för att det går bra då. 
Detta innebär ju då iallafall att det inte blir så mycket annat än plugg att se fram emot denna helg.. Men det är visst Halloween nu! Insåg det igår när jag kom hem från ett för övrigt väldigt roligt rep/jam med några fruktansvärt duktiga musiker, och hittade en massa av tjejerna som stod och karvade pumpor. Ni vet när man karvar ut allt innehåll och gör läskiga ansikten typ.. ;) Dom blev jätte fina som ni kan se här nedan. hehe. Sen såg jag att det fanns stenciler för dom så då var det inte lika imponerande längre men ändå hehe. Har iallafall aldirg sett så många pumpor i hela mitt liv som jag har sett nu under typ hela oktober.. Halloween är visst ganska stort här hehe. Själva dagen är nu på onsdag men festerna verkar vara nu i helgen. Kön in till kostymbutiken är hur lång som helst har jag hört och alla tittar på läskiga filmer och karvar pumpor. USA mina damer och herrar ;) haha. 

Jag har även hunnit med en clinic med Janek Gwizdala vilket var väldigt intressant! Han pratade väldigt mycket om musikindustrin så det var intressant. Tyvärr kunde jag inte vara där så länge dock eftersom 
jag hade en lektion att gå till men kul att se honom in person iallafall. 

Något annat som är minst sagt spännande är att det visst är påväg en orkan hit! Till Boston! hehe. Ni kanske har hört om den.. Sandy heter den visst.. Alla säger lite olika angående om hur stor den är och när den kommer och om den kommer nå Boston.. Har hört allt från "det största hotet mot mänskligt liv" som aftonbladet kallar den (haha! liite överdramatiskt  kanske.. ) till att det bara kommer regna och blåsa lite.. Jaja vi får väl helt enkelt vänta och se.. Stormen verkar dock vara stor nog att dom satt upp denna lapp och flera likadana här i huset: 




Jordbävningar och orkaner och midterms.. Mycket ska man då behöva vara med om här ;) Minst sagt spännande liv jag får leva här iallafall som sagt. 



Chocolate night!





Detta var typ hälften av allt som kom fram tillslut, det var muffins och brownies och pretzels med choklad och massor med olika choklad grejer. super gott!! så avslutade vi kvällen med att titta på hunger games.. mycket lämpligt..! ;) 

En vanlig vecka i Boston (...?)

Hej hej! 

Jag har nu varit med om mitt livs första jordbävning! En väldigt otrevlig upplevelse måste jag säga.. Jag satt i lugnan ro på mitt rum (som för övrigt är på 4e våningen hehe.) och gjorde mina läxor  och helt plötsligt började allt skaka! Golvet, skrivbordet, bokhyllan.. allt! jätte konstigt. Senare fick jag reda på att det faktiskt var en jordbävning, 4,0 på richterskalan. Det som var ganska otroligt var att jordbävningen egentligen var i Maine, vilket ligger typ 2h från Boston, men ändå kändes den såpass här så huset skakade.. Väldigt ovanligt med en jordbävning här på östkusten också. Jadu, otrevligt var det men som tur var så gick allt bra så ingen större fara skedd. 

Men nu för att berätta något betydligt roligare så var jag på en fantastisk clinic häromdan! Huvudgästen var John Clayton, en mycket välkänd kontrabasist. Men med sig hade han även John Patitucci och Steve Bailey. Men det tog inte slut där inte, en stund in i clinicen så kommer Victor Bailey in och sätter sig också! För er som inte har någon aning om vilka dessa är så snackar vi alltså om riktiga världskändisar. Detta är basister som har spelat med dom största liksom. Det är alltså eliten av världens basister ungefär som jag nu får sitta två meter ifrån och lyssna när de spelar och lyssna på när de pratar och berättar om sina erfarenheter. Heelt sjukt! Jag fick liksom nypa mig själv flera gånger för att fatta att detta är på riktigt! Så galet vilka resurser man får ta del av här. 
 


Det är bara att fortsätta att öva och öva och öva då helt enkelt! piece of cake ;)

Myslördag

Godmorgon!

Först och främst vill jag bara ta och tacka min fina vän Elin som har städat upp lite på denna blogg så att den blir lite lättare att titta på ;) Visst är hon duktig! Så har ni en ful blogg så är Elin rätta tjejen att kontakta ;)

Igår var en jätte mysig dag! Jag och Aggie och Angie hade snackat om att sticka till "Mike´s pastry" som visst är ett ganska känt bageri i little Italy (ett område i Boston i north end.) Något hände dock och det slutade med att vi typ 20 pers från Bayridge som åkte dit haha. Men det var jätte mysigt. Little Italy är ett jätte mysigt område med, som namnet kanske avslöjar, en massa olika italienska resturanger och butiker. Så vi åkte till en sån där liten pastry shop som hette Modern pastry och åt canole's. Har ingen aning om hur det stavas haha. Men gott var det iallafall! Sött och gott. Sen tog vi en jätte mysig promenad hem i kylan också. Måste faktiskt erkänna att det börjar bli lite kallt här också.... ;) Ganska roligt med vår gigantiska grupp som tar över gatan haha. Men ja, mycket mysig kväll iallafall, och sen gick några av oss in och satte oss och tittade på en väldigt intressant serie "Revoltution" hette den... Kan nog vara något faktiskt!
Allt som allt var det en mycket mysig lördag iallafall! 



Vi stötte även på herr Columbus himself! wow. 




Ny design på G!

Hej hopp alla Elins läsare!
 
Jag heter också Elin och håller nu på och fixar med den fruktansvärda bloggdesignen ni har fått stå ut med ;). Så medans jag håller på kan denna blogg se ut lite hur som helst. Meddelar när allt är klart och hoppas att ni kommer gilla den nya designen!
 
Ni får titta på dessa dansande elefanter medans jag håller på.
 

Det går fort när man har kul!

Hej hej! 

Jag vet att jag har varit lite dålig på att uppdatera den här fina bloggen på sistone och jag ber om ursäkt för detta! Nu är jag här iallafall och kan tyvärr säga det att jag har varit sjuk hela helgen så det har inte hunnit hända så mycket mer spännande nu tyvärr.. 
Veckorna går sjukt snabbt nu och nu är det snart Midterms! Vilket blir väldigt intressant att se hur det är. Tror det blir en ganska intensiv vecka. För er som inte vet vad midterms är så är det alltså ett fenomen här i staterna där man har prov i alla ämnen i en och samma vecka. En när halva terminen gått (=midterms) och en likadan vecka i slutet av terminen vilket då heter finals, som jag kommer ha precis innan jullovet då. Alltså har snart halva terminen gått, vilket är ganska galet. TIttade i kalendern precis och såg att efter midtermsen så är det inte långt till thanksgiving, som är ett litet minilov här, och sen är det advent nån vecka efter thanksgiving.. Så snabbt går det verkligen!

Men bortsett från midterms så flyter allt på som vanligt här.. John Patitucci kommer tillbaka nästa vecka vilket jag ser väldigt mycket fram emot! Blir kul att få ta del av hans vishet igen hehe. 
Hösten kom till slut till Boston också.. Det var fint några dagar när löven föll och så men nu är det bara regn och rusk vilket jag inte gillar riktigt.. Kallt börjar det bli också, säkert typ bara 15 grader ;) 

Jaja, nu måste jag sätta igång och öva här! 

Frid! 

 

Uppdatering

Hej hej kära läsare.. 

Jag har hört att vissa tycker att jag borde uppdatera min blogg så då måste jag ju kanske göra det då.. (Nämner inga namn).
Ja vad händer i Boston? Livet flyter på som vanligt, nu är det helg igen.. Fort går det! Jag trivs fortfarande väldigt bra.. Vet inte om det hänt så väldans mycket nytt dock.. Jag var på en jazzfestival förra helgen som var hur bra som helst! Tråkigt att man inte kan lägga upp filmer här.. Ni får helt enkelt ta mitt ord för det.. Terri Lyne Carrington spelade där med sitt Mosaic Project.. Mycket mycket bra må jag säga. Och efter konserten så tog jag faktiskt mod till mig och gick fram och pratade med henne! Och hon kände faktiskt igen mig! Jätte roligt, jag fick en kram och allt. Elin blev inte alls starstruck.. hehe. :) 

Sen har veckan bara flytit på, mycket plugg och övande blir det.. Nu på måndag är det dock Columbus day så det blir långhelg nudå, vilket blir väldigt skönt. Ta det lite lugnt och slappna av.. Verkar som en bra idé. Får se vad man hittar på, det var nån Octoberfest på Harvard square som vi kanske skulle gå till typ... Vi får se! 

Avslutar här med lite fina skypemoments på nära och kära. Det är tur att man har skype alltså! 
 

fina bröder!! 



(och så gick det inte att ladda upp fler bilder.. aja ni får nöja er med dessa två.. )