Bilderna också!

Okej här kommer bilderna då. Först lite bilder från Fenway Park och baseball matchen då: 
 



Och sen här kommer lite bilder från Boston Commons då.. Det är som en oas mitt i storstan typ. Väldigt fint må jag säga! 
 
 

Fullt upp

Hej igen! 
Sitter här nyss hemkommen från min första baseballmatch i Fenway park! Go Red Sox! Intressant upplevelse! Kanske inte den mest spännande sport jag någonsin sett men det var kul att se stadion och leka amerikanare för en kväll. 

Nu är det fullt upp ska ni veta! Det händer saker hela tiden.. Jam och konserter och alla möjliga olika event och utflykter! Kul är det! I lördags var jag på en konsert i BPC som var en tribute till Ray Charles. G A L E N konsert.. Seriöst. Det var en duett med en pianist och en sångerska, och det var typ hur bra som helst, inget kan ju överträffa detta tänkte jag, och så numret efter så kommer det en organist som spelar hur grymt som helst, och så börjar han sjunga också.. Kära nån alltså.. Och on top of everything så var även John Scofield där, och en rad andra grymma musiker. Men när Scofield spelar alltså.. Det var nästan så att man fällde en tår. Det är så facinerande när dom hära riktiga proffsen spelar för dom menar liksom varenda ton dom spelar. Och den fraseringen och musikaliteten i hans intron och solon.. Ja man blev som helt mållös. Det var också en trumpetare där som hade varit med i Ray Charles ursprungliga band! Det var också jätte coolt. Även om man märkte att han tappat lite chops med åldern så hade han fortfarande en sådan sjuk pondus på nåt sätt. Från första tonen han tog så bara hörde man att denna person vet vad den gör.. 
Efter konserten sprang vi också in i John Scofield och fick möjlighet att hälsa på honom vilket jag måste få skryta lite med ;) haha. Såå coolt. 

Sen i söndags så gick vi på en liten utflykt/picknick i Boston Commons vilket var jätte mysigt! Det är så fint där i the public garden. Och efter vi hade ätit så spelade vi ultimate frisbee också vilket faktiskt var mycket roligare än jag hade trott att det skulle bli.. Vi förlorade dock stort så det blir nog nåt vi får jobba på lite haha. 


Sen har jag bara varit i skolan och spelat och gjort läxor och hängt med folk och gjort allt möjligt som vanligt.. Ska på en del jam nu resten av veckan och så är det nån slags jazzfestival här i helgen tror jag så ja, tråkigt har man ju inte iallafall ;) 

Långt inlägg blev det nu men nu har ni iallafall fått en liten uppdatering av mitt liv haha.

Godnatt! 
Ps. Bilderna vill inte funka just nu så jag får försöka lägga upp dom imorn istället, frukta ej!

Ännu en helg i Boston!

Hej kompisar! 
Ja då var det helt plötsligt lördag igen! Vad hände där liksom.. Veckorna går sjukt fort märker man. Det är fullt upp hela tiden med lektioner och övning och läxor och jam och hela faderullan! Men jag trivs som fisken i vattnet! Detta är musikerlivet and I love it! 
Ja vad är nytt.. Jag träffade min nya baslärare för första gången i torsdags! Han verkar hur skön som helst! Stor gospelsnubbe haha. Asskön. Googlade han lite snabbt bara och på en gång kom det upp att han har spelat med Scofield och Adam Dietch (ping joel!!!) och sådär så ja detta blir nog bra ;) hehe. 
 
Sen var det nog inte så mycket mer nytt faktiskt haha. Vi har iallafall bokat hembiljetten nu så nu är det säkert att jag kommer hem över jul! Hah, det var nämligen inte så många biljetter kvar nu.. En del flighter är redan fullbokade liksom och det är bara september.. Helt galet! Men jag kommer iallafall hem den 21a dec! Om ni ville veta liksom hah. 

Nu ska jag fortsätta öva! 

Frid!

Bildbomb!

Jag tänkte att ni kanske ville se lite bilder så här kommer en liten bildbomb från mitt område här då. Fina Back Bay! Enjoy!



Denna sista bilden är ingången till min lilla lya då. :)

Som ni ser så är Boston verkligen en fin stad.. Måste säga att jag trivs väldigt bra ;) Ni kanske förstår varför nu när ni ser hur det ser ut ;) haha.


Masterclass!

Tjoo! 

Måste bara berätta om en masterclass jag var på i fredags. Det var med John Patittucci himself och Steve Bailey och en trummis. Helt galet alltså. Bästa masteclassen jag har varit på iallafall. Dom satt där och pratade och spelade och svarade på frågor i ungefär två timmar och jag antecknade som en tok. hehe. Så sjukt mycket de har att lära ut alltså. Den erfarenheten dom båda besitter är svårslagen. Det coola med Patittucci tyckte jag var att trots att han är en sådan världsstjärna och är så fruktansvärt grym musiker och spelat med så otroligt många giganter, så verkar han ändå vara en väldigt ödmjuk och trevlig person. Det är något jag beundrar otroligt mycket med honom. Och sen hur mycket han kan. Han har en otrolig kunskap både rent teoretiskt, harmoniskt och rent tekniskt på instrumentet. Han kan typ allt känns det som haha. Helt klart en ny förebild för mig. 

Jag kanske inte ska nörda in mig för mycket på allt han sa men som ni förstår iallafall så var det väldigt bra! Några citat som kanske visar lite på vad det gick ut på kan jag ju dela med mig av iallafall. Väldigt tänkvärda i vilket fall:

"When you play your instrument, leave some holes. You never know, some music might fall out of them." 
"Great improvisation should sound like a composition."
"The amount of people there are in the band, thats how many frases you should wait before making a fill."

Bilder

okej så bilderna kom inte med, men här är dom iallafall:
en bild från jammet:




och här har vi himlen då ;)


oj vad suddig den var, men ja 



Då var vi igång!

Godafton i stugan! 
Ja som titeln på detta inlägg kanske avslöjar så är vi nu igång här med lektionerna! Mycket roligt tycker jag! Hittills har det varit mest introduktionslektioner, genomgångar av betygssättning och sånt där men de klasser som det faktiskt har varit riktig undervisning i har varit väldigt bra. Så jag tror att detta blir bra!! Lite svårt är det dock med engelskan när det gäller all fackterminologi, men det kommer väl efter ett tag antar jag.

Jammat har jag gjort också! Kom just hem från ett riktigt kul jam och ska snart iväg på nästa hehe. Fullt upp! Men I like it! Men detta var väldigt kul för det var med en massa grymma killar som går sista året här! Lite mer beatmusik, massa gospelchops och grejer ;) alltid kul haha. Nejmen det kan vara kul att spela lite annat än bara jazz ibland.


Som ni förstår så trivs jag här som fisken i vattnet ungefär hehe. Jag var även i himlen ett tag häromdan. 
Hör ni änglakören ;) 

Guitarcenter är verkligen en fantastisk plats. ;)

Jag har även träffat några svenskar! Fantastiskt! Norskar finns det även en del och en från Island till och med! Så roligt när man förstår varandra ;) har fått höra att det finns en skandinavisk klubb här på skolan haha. Måste gå dit och kolla vad det är.
Man börjar som känna av att man är svensk, man är inte riktigt van vid att det är så mycket folk hela hela tiden och att allt är så stort.. Efter en hel dag i skolan är man helt slut av alla intryck och grejer haha. Det är bra att jag bor själv i mitt rum så jag har min lilla tillflykt här ;)

Ja, mycket mer än så hade jag nog inte att berätta idag så. Peace out som man säger här i staterna haha

Gratisfestival woho!

Heej! 
Sitter här och laddar för morgondagen och vad den bringar! Imorgon börjar vi som sagt med schemat, och lektioner alltså. Ska bli jätte kul och spännande må jag säga! Får väl återkomma om hur det gick och så.

I lördags tog vi och drog iväg till en gratisfestival som var nere vid "the commons". Det var någon slags radiostation som anordnade detta och artisterna som uppträdde var bland annat Gavin Degraw! Så nu har jag sett honom live också! wow. Det var faktiskt ganska bra! mycket bättre än jag hade trott! jag hade iförsig inte så höga förväntningar men ändå hehe! Som ett sant one tree hill fan så tyckte jag ju iallafall om när han sjöng "I don´t want to be" ;) 

Inte så mycket mer som är nytt.. Här är lite bilder från helgen iaf! 











Orientationweek, check

Ja då har första veckan gått då! Sista dagen på orientation week idag, och på måndag börjar vi med schemat! Väldigt spännande. Jag fick schemat igår och det ser riktigt bra ut! Inga tidiga mornar och ganska chill schema vilket innebär mycket övningstid! vilket är väldigt bra. Mycket tid till övning och till att spela och jamma! Kommer bli grymt det här! 
Det finns så sjuukt duktiga musiker här. Det är verkligen helt sjukt! hur man kan vara så grym och så är dom typ 18 liksom. Inte ok. Jaja jag får helt enkelt bara ta och sätta igång och öva varje vaken minut ungefär om jag ska kunna hänga med i dessa svängar haha! men det är kul! utmaningar är alltid roligt. 


I torsdags kväll var det en konsert med Terri Lyne Carrington kvintett. Alltså den kvinnan kan spela! helt galet vad hon är grym.. För er som inte vet det så spelar hon trummor och har spelat med väldigt många stora stjärnor. Det är verkligen något speciellt med hennes spel, så avslappnat och musikaliskt.. Det är verkligen musik när hon spelar, hon behöver nästan inte ha nåt band, bara ett trumsolo är som ljuv musik haha. Sjukt cool kvinna. 
Det var väldigt kul med just denna kvintett också för 4/5 bandmedlemmar var kvinnor! Det är så roligt att se att det finns kvinnliga jazzmusiker som verkligen är grymma. Förekommer inte allt för ofta så när man väl ser det så är det väldigt kul. Jag tycker ju självklart att det är lite extra kul eftersom att jag själv är en kvinnlig jazzmusiker ;) Det är bra att det finns kvinnliga föredömen också! 




Sen måste jag också bara berätta om något igår. Vi hade en s.k. "Welcome back bbq" som var superkul. Massa gratis mat och massa roligt folk ;) Det var också en ascool Brazilian drumcore som spelade där.. Folk dansade och det var super kul! Det går tyvärr inte att lägga upp filmer så ni får nöja er med en bild ;) 


Saknar er där hemma dock! Tur att man har skype ;) videon fryser på väldigt roliga ställen ibland dock haha.  (sorry jocke jag var tvungen haha) 



Ha en underbar dag alla där hemma! 




Aaand, action!

Helllo guys! 
Nu är orientationweek igång! Känns hur bra som helst! SJUKT mycket folk hah. SJUKT långa köer. 
Men som sagt, det är igång! Nu är det bara en vecka när vi ska bli lite bekanta med skolan, lära känna folk, göra olika prov för att bestämma vilken nivå vi är på i olika ämnena och så. Kanske inte det allra roligaste men det är kul att träffa allt folk iallafall! Det är flera stycken från sommarkursen jag var på som börjar nu också så det är jätte kul. 
Jag var på mitt första jam nu också för terminen! Igår kväll! Med några andra- och tredjeklassare. Asgrymma!! Så roligt att vara tillbaka här och få spela med så galet grymma musiker.
Detta kommer bli ett bra år! 

Idag var även sista dagen min kära mor var här i Boston så nu är hon påväg hem. Det har varit grymt skönt att ha henne här, hon har hjälpt mig med så mycket så det blir som tomt här utan henne nu! Är grymt tacksam för all hjälp jag har fått från mina föräldrar så eloge till dom!  

Men men! nu börjar livet i Boston här och det ser ut att bli otroligt kul! Finns massa sköna människor här där jag bor och på berklee så ensam är jag ju inte iallafall! En positiv grej med att mamma har åkt är att jag inte blir så bortskämd med en massa onyttigheter ;) En farlig grej som finns här i Boston är Cheesecake factory. Löjligt gott alltså. Dom har två hela sidor i sin meny med bara massa olika cheesecakes, och alla vi smakade (hehe okej det blev några..) var hur goda som helst. Så kom ihåg det hörni, åker ni till Boston, gå till Cheesecake factory!! 



Jaja, nu måste jag ta och öva lite grann, har en placement audition imorn så jag måste ju vara i form! Det är ju också en gaalen grej. Steve Bailey är chair of bass department! OCH, ryktet går att john pattituchi är här som lärare på heltid så det vore ju sjukt att få han som lärare!! det är bara att hålla tummarna! (för er ickemusiker så är dessa två alltså väldigt kända och grymt duktiga basister ) 


Peace out! 

Bilderna också ja

Bilderna kom visst inte med på förra inlägget så jag postar dom igen då! 

Här är mitt rum! 



Och här är utsikten! 

Och här är min nya super hightec telefon haha






Bayridge Residence

Sådärja!
Nu sitter jag i mitt nya fina rum här på 395 Commonwealth avenue! Har spenderat dagen åt att flytta in alla mina grejer, vilket var en hel del hehe, och att köpa lite nya saker för att göra det lite mera hemtrevligt! Så nu har jag alla kläder i lådarna, en matta på golvet, och självklart mina käraste ägodelar, mina basar. Så länge dom är med så känner jag mig trygg. ;) Nej men skämt åsido så tror jag att risken är stor att jag kommer trivas här! Det bor jätte mycket sköna människor här också, väldigt många internationella, så det är kul! Många olika kulturer så att säga ;)





Huset är iallafall jättefint. Området är nästan ännu finare, och nämnde jag att det var sju minuter från skolan? ;) U.N.D.E.R.B.A.R.T! Jättemysig utsikt också. Hela det här området Back Bay som det heter, är jätte mysigt! Det är ett område i Boston som består av lite äldre byggnader, vilket gör det väldigt hemtrevligt. Just denna gata, Commonwealth, är också kantad av mycket grönt. Fina träd och sådär så det känns lite som hemma ;) 




Vi har också hunnit med lite turistande såklart, igår åkte vi upp i det så kallade Prudential Tower, upp till 50e våningen (ja ni hörde rätt, FEMTIONDE våningen. Man fick typ lock för öronen när man åkte hissen upp ;) )  och tittade på utsikten. Och ja okej då, Boston ÄR en stor stad ;) 



Jaja, imorgon är iallafall den stora dagen! Första dagen på Berklee!! Ska bli superkul! Träffade redan idag två pers jag lärde känna på sommarkursen så det här blir jättekul! Först blir det en så kallad orientation week här då som innebär en massa uppstartsgrejer helt enkelt, kanske lite nollning vem vet ;) 

Life is good så att säga!!