Coolish

Hej mina kära läsare!

Först skulle jag bara vilja säga att det är jätte kul med kommentarer men skriv gärna typ efternamn också så jag vet vem det är hehe.. Sedan vill jag också påpeka att orsaken till att jag inte svarar på kommentarerna är inte att jag inte vill, utan jag vet helt enkelt inte hur man gör.. ;) tekniska Elin här igen, jag vet men jag är musiker okej... ;)
Veckorna går förbi snabbt här i boston! Redan torsdag imorgon.. Det var ju söndag alldeles nyss känns det som. Nu har ungefär hälften av min tid här gått och jag stormtrivs fortfarande. Idag har jag spelat med ingen mindre än Terri Lyne Carrington!! Och jag fick till och med ett leende när jag gjorde nån liten specialare när vi spelade så jag tror hon tycker om mig ;) ( man kan ju alltid hoppas iallafall.. ) Det är lite skillnad här från sverige och södra, det är mycket mer rakt på sak, när kritiken kommer (vilket den alltid gör) är den rakt på sak och ingen är rädd om nåns känslor eller något sånt. I kind of like it though.. Det gör en mycket mer skärpt och är ofta väldigt bra för en att höra. Imorn är det iallafall konsertdags med workshopen, så det blir kul! Har glädjande nog (ironi) fått uppgift att sola på en femtakt med väldigt intressant harmonik (ledsen icke-musiker) så vi får väl se hur det går... Wish me luck!
Ja och när vi ändå är inne på ämnet så är min audition på söndag också.. Är lite nervös för den så ni får hjälpa mig och hålla tummarna. Okej? ;)
Mycket text nu, jag kanske ska ge er lite bilder istället...
Var runt i lite andra delar av Boston i helgen och där såg det lite mer ut som man tänker USA. Höga hus.... ;)
(Mina vänner tycker att jag är lite pinsam och ser ut som värsta turisten när jag tar fram kameran hela tiden, jag förstår inte....)
Squirrel!!
Överallt! Jätte o-rädda och söta.
Och till sist ett rop på hjälp.
Jag har stora svårigheter med att hålla mig borta från cookiesarna och allt annat gott här.... Så har någon en briljant taktik för att klara sig så är jag öppen för förslag!! ;)
Godnatt!

Helg!

Hej allihopa!
Länge sen sist nu men jag har liksom haft fullt upp så jag har inte hunnit uppdatera men iallafall!
Nu är det då helg vilket för oss fiveweekers här betyder en väldans massa fritid! Idag har jag bland annat kompat en superduktig saxofonist på sin scolarship- audition. Mycket intressant att vara med och spela på en audition utan att fakttiskt ha pressen på sig genom att vara den som söker.. Jag får väl njuta av det så länge det varar för nästa vecka är det min tur. Denna "scolarship-audition" jag pratar om är alltså en möjlighet att söka in till skolan på fulltid. Då söker man samtidigt automatiskt scolarship för att få hjälp med att klara kostnaderna. Det finns alla möjliga olika sorters scolarship, och olika summor och så. Drömmen skulle ju vara att få en så kallad "full ride", vilket innebär att man får allt betalt, tuition, mat och boende. Men det är typ sju pers som får det per år så det är sjukt svårt att få. Något som är lite kul med den här saxofonisten jag spelade med idag är att han är super duktig , skulle helt klart kunna bli en grymt duktig musiker, men så får jag reda på att han ska börja harvard till hösten.. Inte riktigt helt okej att vara så pass elit på två så helt olika områden.. Men vissa är väl extra begåvade i guess..
Jag har fått lite önskemål på att få se lite bilder på människorna jag umgås med, så här ska ni få lite smakprov :
Så här har vi då alltså en av dessa jamsessions jag pratar om så mycket hela tiden. Liten fun fact; Killen längst till vänster i blå tröja, han bakom basen och han som sitter längst till höger med en trumpet i handen är alla från israel, och är sjukt grymma musiker. Det är ju alla på denna bild iförsig , men jag tycker att det är lite kul, för dom är typ 5-6 pers från israel och alla dom är verkligen i topp-eliten på skolan när det gäller jazz. Och dom är alla bara typ 16 år.. Deprimerande.  Det måste va något i maten eller något för det är väldigt märkligt att dom är så duktiga allihop.
Här har vi då några av mina vänner jag hänger med som bor i samma hus som jag. Här är jag och boysen påväg till bion för att se captain america!!
Måste bara flika in att boston har sina ställen där det är riktigt vackert också.. Påminner lite om hemma det här tycker jag. Med ån och allt ;)
Väl på själva bion fick jag verkligen känna på hur det är att vara amerikan. Allt är så stoort. Michael här på bilden lurade mig att köpa popcorn och man kunde ju självklart inte ta något mindre än large så detta blev då resultatet. Gigantisk skål med popcorn. Med smör över. Otroligt nyttigt! Men ni behöver inte oroa er, jag åt inte allt själv, jag hade en hel del backup så att säga.
Själva biosalongen var ju då liite större än uppsalas biosalonger kan man ju säga.. Lite mer cosmonova style över det hela ;) Ber om ursäkt för bilden och dess kvalité, men ni kanske kind of get the picture.
Ni kanske har märkt att det inte riktigt överflödar av tjejer på det här stället, (vi är typ fem-sex stycken i mitt hus.. ) men jag antar att det är lite så här det är i musikbranschen.. Illa nog. Kom igen nu tjejer vi måste ändra på detta! ;)
Måste bara flika in att det är sjuukt varmt här.. Som svensk är man inte riktigt van vid denna sortens värme.. Och fuktigheten !!! Kära nån .. Det är som att gå in i en bastu när man går ut ur husen med AC i .. igår var det 38 grader och skinande sol.. Och som en liten extra bonus så finns det ingen aircondition i just vårat dorms så det är väldigt.... ja ni fattar nog. Men man ska inte klaga!
Nu ska jag ta och sova lite här , hoppas jag fick med allt  ni önskade att se och höra om i denna uppdatering.
Frid!

Livin the dream

Hey guys!

Ledsen att jag inte hört av mig på ett tag men here i am iallafall!
Tänkte bara utfärda en varning här att risken är stor att detta inlägg blir aningen nördigt.. hehe.
Idag hade jag bästa starten på en dag man kan tänka sig.. o på hela veckan för den delen! i love it. Jag hade en lektion som hette typ survey of bass styles , vilket jag tyckte verkade lite tråkigt.. Men när jag kommer dit så visar det sig att det är värsta clinicen! (kommer ni ihåg vad det var icke-musiker? ;) ) Så där framme stod tre fruktansvärt bra basister och spelade först ett stycke tillsammans som var jätte coolt, och sen spelade dom varsitt solostycke och svarade på frågor och så. Det var så fruktansvärt bra!! en av dom spelade så otroligt vackert också! har aldrig hört någon spela bas på det sättet. wow. Spelade in det på min kamera men det verkar tyvärr inte gå att lägga ut det på bloggen så ni får tyvärr inte se detta mästerverk.
Även slutet på dagen var fantastiskt. Jag och några vänner drog till något som heter the guitar center, och det var lika bra som det låter!
But wait, it gets better!
Ett rum fyllt med basar... It´s like being in heaven!
Denna är till dig joel! ;) Detta är bara ingången till trumrummet..
Detta är inte ens hälften av alla grejer som fanns på det där stället. Helt otroligt må jag säga.
Så, jag hoppas att ni överlevde mitt nördmoment här och och förstår att jag har det otroligt bra här i Boston!
Frid vänner!

Bilder!

Kära vänner jag kan härmed glatt meddela att jag har funnit lösningen på mitt bildproblem! Tack till min gode vän David Fredrickson och min far vars sammanslagna råd räddade situationen! Så nu kära läsare ska ni äntligen få se lite hur det är här i amerikat.
Detta är lite kul tycker jag.. Inte så långt ifrån där jag bor heter en gata Norway street! Fantastiskt alltså.. Så långt bort men ändå så nära ;)
Här är gatan jag går förbi varje dag.. Visar lite hur kvarteret ser ut och så... Tyvärr är detta taget på en dag med lite sämre väder men ni får ha lite överseende.
Här har vi ingången till mitt dorms! 98 Hemenway street!
Welcome to ma crib liksom.. Glamoröst värre jag vet.
Lifesaver! Efter basen är nu detta min käraste ägodel. ;)
Jag avslutar denna bildserie med en bild på våran utsikt från rummet.. Något väldigt amerikanskt här, brandtrappor! yeey.
Okey så detta var det jag har just nu, hoppas ni blir nöjda med resultatet! Lämna önskemål på vad ni vill se så ska jag göra mitt bästa ;)
Godnatt folk!

Sorry liksom..

Goderafton kära vänner.

Till att börja med vill jag be om ursäkt för bristen på bilder på denna blogg och förklara varför situationen är som den är. Problemet ligger i kameran och i faktumet att den inte verkar vilja samarbeta med en mac.. Konsekvensen av detta blir då alltså att jag inte kan lägga över några bilder till datorn och därmed inte heller lägga ut dom på bloggen. Finns det något tekniskt snille där ute som har en lösning så får ni gärna hjälpa! Annars blir tyvärr inga bilder förns jag kommer hem.. Ber så hemskt mycket om ursäkt och hoppas att ni kan ha överseende med mina bristande tekniska kunskaper.
Något som är hemskt mycket roligare är att vi idag har börjat gå efter scheman! Jag har fått ett otroligt fullspäckat sådant och det är fullt upp minst sagt. Dessa byggnader är dock labyrinter (jag skojar inte det är helt förskräckligt ) så det är väldigt intressant att hitta till rätt salar.. Sen när man väl är där så blir det alltid samma sak, alla ska presentera sig för klassen och för läraren. -Hi, I´m Elin..  -What did you say?? -Eelin. -Elli? (jätte amerikanska L ) -No Eeelinnn. -Helen? -Elinn.. -Oh, Ellen! Och där ger jag upp ;) alltid lika kul.
Har även haft första träffen med workshop ensemblen, vilket är typ den bästa eller iallafall mest toppade ensemblen på skolan. Och det märks! Fy va grymma alla är.. Det är helt otroligt att höra och få spela med sånna talangfulla människor.. Det jobbiga är också att dom är runt 16 dom flesta så dom är ju små också och redan så duktiga... Hemskheter.. ;)
Det är sjukt kul att jamma med folk också! Jag sticker ut ganska rejält när jag kommer där med mitt stora bascase, en liten vit tjej kommer o ska spela bas med dom stora svarta grabbarna .. Lite kulturkrock sådär. ;) Sen när man väl börjar lira så är det bara jätte kul, men nog är det lite skillnad från er svenskar allt! (no offence)
Förresten har jag en Harry potter kopia här i mitt hus! Han är från England och pratar EXAKT som Harry... Och så finns det även en som är super lik chase i one tree hill! Now how about that. Fantastiskt.

Glad tjej

Heey min trogna bloggläsare!
Åh vad jag har det bra nu. Sitter just nu på mitt rum och återhämtar mig från en sjukt cool konsert där lärarna här på skolan visade vad dom går för.. Och det var inte så dåligt om man säger så.. Wow alltså.. Helt galet! Nummer efter nummer blev man bara mer och mer chockad över hur duktiga dom var. Det är en sån klass på allt på denna skola så man blir helt chockad. Vi kommer ha så kallade clinics med kända musiker varje vecka (igen lite allmänbildning här för er ickemusiker, en clinic är när en musiker kommer och spelar och visar sina skills och svarar på frågor från publiken och så) och även en konsert typ, det kallas typ performance perspective class och sista veckan kommer inge mindre än ABE LABORIEL!! Jag är typ i himlen.
Som ni kanske förstår så har jag det super bra här.. Folket är fortfarande assköna, vi hade ett litet "party" igår där vi fick glass och bara hänga med alla i huset. Super kul! Det är verkligen folk från hela världen här. Ena personen man pratar med är från tyskland och nästa från japan osv. Riktigt coolt måste jag säga.
Det är så varmt så man typ smälter bort.. Det sägs att de är runt 89 grader idag.. Enligt mina beräkningar så borde det va runt typ 35 grader celcius... (om det är fel, säg gärna till ) Så det gäller att dricka mycket vatten om man säger så ;) Men det värsta är att dom säger att det här är ingenting och att det i augusti blir typ 100 grader här!! Alltså runt 40... Hehee.. Nog känner man sig bra skandinavisk när det börjar komma upp i dom temperaturerna ;)
Jaja nu måste jag gå och öva. Ska visst jamma med några ikväll så man måste ju hålla upp chopsen ;)
Frid!

98 Hemenway Street


Nu sitter jag inkvarterad i mitt rum här på Hemenway street. Inte riktigt samma lyx som lenox men det är väl smällar man får ta I guess ;) Vilket ställe jag har hamnat på alltså.. Vilken stad! Boston är otroligt fint. Allt ser ut som på film ;)
Denna dag har bestått av att först checka in som internationell student och få ett campus-ID och fylla i lite mer pappersarbete, (bara så att man inte ska känna att man får för lite av den varan liksom), för att sedan checka in hos housing och göra sig hemmastadd i dorms´en.
Är riktigt imponerad av maten faktiskt! OCH man får efterrätt! Cookiees! känner att jag kan trivas här alltså...
Det som gjort störst intryck på mig hittills är faktiskt hur skön atmosfär det är på skolan. Kan ha nåt att göra med att det är amerikanare jag hänger med men alla är så lätta att snacka med och allmänt trevliga! Ikväll har det varit så kallade "jam sessions" där (för er icke-musiknördar) man spelar med folk man inte känner och bara lajjar runt lite, -"jammar". Sådär, där fick ni lite allmänbildning också ;) Asskön grej, man kommer i kontakt med sköna musiker och kan bara sitta och njuta av otroliga talanger :P Det som var lite extra kul var att det fanns flera olika med olika musikstilar, så i ena byggnaden kan man sitta och digga med i världens funkjam, gå vidare till en annan byggnad och lyssna på jätte duktiga sing and songwriters med bara en gitarr och sång etc. Riktigt häftigt faktiskt.
Ska förresten sluta driva om jetlag.. Serious stuff .
Frid!

Lenox hotel!

Kära vänner jag kan glatt meddela att jag nu äntligen är framme!
Jag slapp övervikt med ca 700g marginal, klarade tullen och basen är HEL ! Tack gode Gud säger jag bara ;) 10 timmar senare sitter jag nu här på mitt hotellrum och bloggar... who would have thought..
Man skulle nästan kunna tro att man är en stor kändis eller nåt med den lyxservicen man får här.. Bara hoppa in i taxin som kör fram till dörren på hotellet och direkt tar folk mina väskor och fixar och donar! Jag har äntligen fått min basbärare ;) (om än bara för en dag..) Jag skulle kunna vänja mig vid det här alltså.. ;)
Nej men här kan man inte sitta. Ska ta och sova lite i min fantastiskt underbara säng och ladda upp för morgondagen.
Frid vänner!

Premiär!

Mina damer och herrar! Härmed förklarar jag bloggen startad! Efter ett överväldigande positivt resultat på min omröstning på facebook hade jag inte mycket annat till val än att göra det. Här kommer jag alltså skriva om min resa till Boston och Amerikat som bär av imorgon!! Galet. Ska försöka skriva så mycket jag hinner så I hope you like it!
Frid!

Välkommen till min nya blogg!