The End.

Ja då var det över.. sitter här på Logan airport och väntar på att få boarda mitt plan. Dessa veckor har garanterat varit en av de bästa upplevelserna i mitt liv.
Jag har haft det så bra och lärt känna så underbara människor. Så hemskt att ta farväl av dom nu för man vet inte ens om man kommer träffas igen. Man har levt så nära inpå varandra konstant i fem veckor nu så det har ju blivit nästan som ens familj. Särskilt workshop-ensemblen blev man väldigt tajt med, så det är med stort vemod jag nu lämnar dom. Är så fruktansvärt tacksam för allt jag varit med om och fått uppleva på denna resa och jag kommer aldrig glömma den.

Resultat

Jag fick en full ride!! Detta är helt sjukt. Jag har fått ett fullt scholarship som täcker tuition kostnaden för 4 år på Berklee College of Music. Detta är alltså värt strax under en miljon svenska kronor!! Det är helt galet, jag vet inte vad jag ska säga mer, jag är helt mållös.

Saligheter!

Igår var Abraham Laboriel här. WOW. Den mannen är helt otrolig. För er som inte vet detta så är det typ han som inspirerade mig till att börja spela bas. Så det var ett stort ögonblick för mig när jag fick träffa honom. Och att se honom live, det är något alldeles speciellt det.
Peace out!

En dag i Providence

Hej allihop!
Jag måste bara berätta om gårdagens utflykt haha. Det var den sjukaste dagen på länge men också den roligaste. Allt som skulle kunna gå fel gick fel typ..
För att ta det hela från början så bestämde vi oss alltså för att dra till Newport jazzfestival i Providence, bara en tågresa bort sades det. Så vi träffades vid 8 tiden på morgonen för att gå mot tågstationen och redan då duggade det en del så jag tog med mitt paraply, som tur var för när vi väl kom av tåget så öste regnet ner! Seriöst, så mycket regn har jag nästan aldrig sett.. Det var nästan värre än bratislava alltså.. Och det vill inte säga lite. ;) Vägarna var som sjöar och det var som att nån hällde en gigantisk hink över oss..  Och som pricken över i:et så blåste det galet mycket så paraplyerna åkte ju åt alla möjliga olika håll... Då får vi iallafall reda på att vi ska ta en buss till Newport men ingen visste riktigt vart den gick ifrån eller när den gick och så haha. Otroligt organiserat. (Fast vad kan man egentligen förvänta sig av 20 jazzmusiker liksom.. ;) )  Till slut kom ju ändå den där bussen då och den bussresan skulle då ta typ två timmar sades det, så vi satte oss till rätta, blöta och trötta och bussen körde iväg. Men typ fem minuter in i resan så känner vi världens inbromsning och en smäll och vi flyger all världens väg och fattar ingenting.. Då visar det sig att bussen just körde in i en bil som bara körde ut rakt framför bussen.. Så  då vart det ju världens pådrag där och polisen kom och ingen fick gå ur bussen förns allt var färdigt, och vittnesmål skulle skrivas och massa grejer.. Vad är oddsen för att man är med i en bussolycka liksom?? haha..  Som tur var så vart ingen skadad, men det var en ganska rejäl smäll.. Till slut kom det iallafall en ny buss så vi fick byta och åka vidare.. Sen när vi väl kom fram så regnade det om möjligt ännu mer.. Och vi skulle ta en färja över till själva festivalen så där gick vi genom sjöarna på gatorna och försökte hitta denna färja som skulle ta oss till festivalen.. haha. Det måste ha vart en rolig syn.. När vi väl kom fram till festivalen så var vi redan totalt genomblöta.. Och i dessa kläder skulle vi nu stå i ca 6h.. ;) Bra start! hah. Men det vart ändå super kul och vi såg många grymma musiker.. Mina favoriter var nog Joshua Redman och Avishai Cohen.. (trumpet cohen, inte basisten..) Esperanza Spalding var även där och spelade och det var också riktigt bra!! Det är inte rättvist hur kan man va så bra på både att spela bas OCH att sjunga..?? Somliga har talang alltså.. En till liten grej jag måste berätta, haha. Vår lärare som jag kan ha nämnt nån gång tidigare sådär, Terri lyne Carrington, spelade trummor med Esperanza, så vi stod där och ba Heey terri!! Och hon ba oh hey guys!! vad kul att ni är här! typ (fri översättning.. ) Så vi frågade henne om hon kunde fixa så vi kunde få komma backstage och voila!! :D tyvärr var Esperanza för snabb efter konserten så vi han inte prata med henne men ändå.. Kul att se backstage!
Efter detta begav vi oss, trötta men glada, hemåt boston igen. Men tro inte att historien är slut där inte. Nej nej. Vi fick fel avgångstid för bussen och missar självklart tåget vi hade köpt dyra biljetter för och tvingas ta ett annat tåg, som ingen riktigt visste om det gick till vår station.. haha. Så vi frågade en som satt bredvid oss om tåget gick till vår station. Ja ja absolut det gjorde det, men om vi gick av på stationen tidigare så skulle det vara mycket närmare till Berklee tyckte han och han skulle kunna gå med oss och visa rätt väg. Några av oss tyckte att det lät lite för bra för att vara sant och hade vi rätt..? jomenvisst! haha. Killen leder oss till nån större väg och sticker sedan iväg och där står vi.. 20 vilsna ungdomar mitt i natten.. haha. Men det gick bra, vi var inte så vilsna som vi trodde.. ;) Home sweet home.
Glada grabbar på buss nr 2...
Vi hade mycket roligare på vår sida..
Avishai Cohen. Och Eric Harland på trummor, fruktansvärt bra trummis!!
Jag och Joshua Redman! wooow.
Esperanza och Terri Lyne. Girlpower!!
Såå cool.
"i´m on a boat"

Sista helgen..

Kan inte förstå att vi redan är framme vid sista helgen! Galet. På ett sätt känns det som att vi har varit här i ett år typ men samtidigt om man tänker efter har veckorna bara flugit förbi! Man har verkligen lärt känna alla möjliga olika underbara människor så det blir nästan lite sorgligt att åka ifrån alla...
Men än ska man ju inte vara ledsen, det är ju faktiskt en hel vecka kvar. Nästa vecka är den så kallade konsertveckan, vilket innebär precis som det låter, en väldans massa konserter. Det ska bli jätte kul. På måndag kommer också Abe Laboriel (!!!!!) Såattee. ;)
Idag har vi haft en recording session med workshop-ensemblen! Det var jätte kul faktiskt. Dom har värsta satsiga studion här så det var väldigt kul.
Jag var instängd i mitt eget lilla rum så detta var min utsikt.. Lite lagom utstött från gemenskapen sådär... ;)
Efter detta så gick vi och åt burritos!! Första burriton jag har ätit här faktiskt, och det var riktigt gott! I´m impressed måste jag säga. Jätte mysig kväll var det, lite tid att umgås med alla dessa knasiga människor. I like it.
Haha. Kommer sakna dessa tokstollar.
På söndag kommer något väldigt spännande hända och det är att vi ska åka till Newport! En jazzfestival som ligger på ( i?)  rhode island! Det ska bli super kul dels för att vi kommer få se grymma musiker live såsom Esperanza Spalding och Joshua Redman och massa fler. Men även för att de blir en liten roadtrip med gänget. Det blir roligt! Sedan efter det väntar då som sagt konsertveckan så det blir att spela lite konserter och se lite konserter och sen är det slut! Juste, kommer också få besked om scolarship nästa vecka så vi håller tummarna!
Peace

En stilla sommarnatt

Godeftermiddag vänner,

Idag har jag spelat med Beyoncé's saxofonist... Inte helt fel kan man ju säga ;) Hon satt med på vårat rep med workshopen, som för övrigt var katastrofalt, men hon verkade gilla det ändå otroligt nog.. Jag var lite ledsen för jag hade missat hennes föreläsning som hon skulle ha om kvinnliga musiker genom tiderna, men när jag kommer in i rummet så sitter hon där! Tänk så det kan bli..  ;) Hon var iallafall jätte skön och hon och Terri Lyne gav många viktiga råd. Mycket intressant att lyssna på dom med erfarenhet som faktiskt vet vad dom pratar om.
Va ute och tog en promenad med en kompis härom kvällen och vi kom fram till det här stället. Det var så sjukt vackert!! Ni kanske inte kan se det på den här bilden men det är alltså som en "bassäng" eller vad man ska kalla det, av vatten, så det låg som en spegel och på kvällen så speglas alla ljusen i vattnet och så. Otroligt vackert var det. Tråkigt nog går det ju inte att fånga på bild men detta är iallafall ungefär hur det var.
Det är väldigt vackert på sina ställen såhär på kvällstid må jag säga..
Och som pricken över i't fanns även en ganska cool fontän som man kunde kliva in i utan och blir blöt! (nästan iallafall..) Riktigt fint ställe det här alltså!
När vi gick vidare på vår Boston-by-night promenad så hör vi musik lite längre bort, och när vi kommer så möts vi av inga mindre än våra egna kompisar! Där står dom och spelar skön musik för en ganska stor folkmassa.. Har hört om dessa tillställningar men aldrig sett dom. Riktigt kul grej, och mycket pengar tjänar dom också! En kväll fick dom ihop till 45 dollar var! Galet. Tyvärr kom polisen och körde bort dom några minuter efter vi hade kommit dit men det var ju kul så länge det varade iallafall.
Just det. Slänger med en bild från soundchecken innan konserten i torsdags. Så här såg det ut där vi spelade! Över förväntan faktistk! Det var ett riktigt nice litet ställe. Café 939.
Ja det var väl allt för den här gången,
Peace!

Audition-check!

Goderafton!
Sitter här på mitt rum och lyssnar på inspelningen från konserten i torsdags... hmm. läskigt att lyssna på sig själv.. Den konserten gick förresten jätte bra. Den blev uppskattad och vi hade jätte kul :)
Just nu är jag alldeles precis hemkommen från dagens stora audition. Det är en så skön känsla att veta att det är över... haha. Men det kändes faktiskt riktigt bra! Jag brukar alltid bli så fruktansvärt nervös när det gäller just auditions.. Men det va inte så farligt idag faktiskt, dom var väldigt snälla lärarna och jag hade också med mig lite folk som kompade mig och även det gör  det lättare för då känns det bara som ett vanligt jam eller liknande. Så tack david och inbal om ni läser det här ;) och tack alla som höll tummarna hemma i sverige ;) värmer mitt hjärta.  Jag antar att ju fler auditions man är med om desto vanare blir man och bättre på att hålla nerverna i schack också. Men men, nu blir det bara till att vänta och se hur bra det egentligen gick ;)
Ja jag har väl inte så mycket mer att säga just nu, ville bara säga att det gick bra. Ska ta och ta det lite lugnt nu, göra nåt som inte har med musik att göra överhuvudtaget. ;)
Peace!